Нечай Н. М. Ефективність використання підкислювачів в годівлі молодняку перепелів м'ясного напряму продуктивності : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.02.02 / Н. М. Нечай; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - Київ, 2016. - 24 c. - укp.Встановлено напрям змін у продуктивності перепелів. Оцінено морфологічний і біохімічний склад крові. Вивчено перетравність поживних речовин, баланс нітрогену, кальцію, фосфору, цинку, мангану, купруму та феруму в організмі перепелів, залежно від типу та рівнів підкислювачів у комбікормі. Досліджено хімічний та амінокислотний склад тканин птиці. Доведено ефективність використання молочної кислоти (МК) і підкислювача на основі МК із додаванням мінеральних елементів та оптимальні рівні їх застосування. Встановлено вплив підкислювачів на продуктивність, витрати корму, показники забою, хімічний склад м'яса й амінокислотний склад печінки перепелів, морфологічні та біохімічні показники крові, мікробіологічні показники вмісту тонких і сліпих кишок перепелів м'ясного напряму продуктивності. З метою підвищення продуктивності перепелів породи фараон, якості продукції, зниження витрат кормів і підвищення ефективності виробництва в цілому рекомендовано використовувати в період 1 - 35 діб: МК у кількості 0,5 мл / 100 г комбікорму; рідкий підкислювач на основі МК із додаванням мінеральних елементів у кількості 0,3 мл / 100 г комбікорму. Індекс рубрикатора НБУВ: П686.3-44
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА424771 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|