РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000726984<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Миронов Д. А. 
Удосконалення технології напоїв з використанням подрібнення плодів у вихровому шарі феромагнітних частинок : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / Д. А. Миронов; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2016. - 20 c. - укp.

Науково обгрунтовано й удосконалено технологію напоїв із плодів шипшини, обліпихи та калини, подрібнених у вихровому шарі феромагнітних частинок (ВШФЧ), для закладів ресторанного господарства, що дозволило покращити їх харчову та біологічну цінність за рахунок більшого вилучення біологічно активних речовин (БАР) і раціонального використання рецептурних компонентів. Обгрунтовано параметри та режими подрібнення плодів шипшини, обліпихи та калини у водному середовищі ВШФЧ, за яких досягається максимальне екстрагування БАР. Встановлено вплив подрібнення плодів у ВШФЧ на вилучення мінеральних речовин, що покладено в основу удосконалення технології напоїв. Визначено ефект пошкодження клітин плодів шипшини, обліпихи та калини під час подрібнення у водному середовищі ВШФЧ, що забезпечило інтенсифікацію процесу екстракції та збільшило вилучення мінеральних речовин. Доведено, що подрібнення плодів у ВШФЧ дозволяє виключити використання водно-спиртового екстрагента для вилучення поліфенольних речовин. Обгрунтовано й удосконалено технологію напоїв "Шипшинка", "Живинка", "Калинка", морсів "Сила", "Бадьорість", "Енергія", фізів "Шипшиновий", "Обліпиховий", "Калиновий" із плодів шипшини, обліпихи та калини, подрібнених у водному середовищі ВШФЧ протягом 109, 112, 116 с, за гідромодуля сировина : екстрагент - 1 : 10. Встановлено, що розроблені напої, морси та фізи переважають аналоги за вмістом БАР, що дозволяє скоротити закладання сировини згідно з рецептурою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА425799 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського