Методика проведення експертизи сортів рослин групи овочевих, картоплі та грибів на відмінність, однорідність і стабільність / ред.: С. О. Ткачик; уклад.: З. Б. Києнко, Н. В. Лещук, С. М. Гринів, Н. П. Костенко, О. В. Свинарчук, О. Б. Барбан; Укр. ін-т експертизи сортів рослин. - 2-ге вид. , випр. і допов.. - Вінниця : Нілан, 2016. - 1144 c. - укp.Приведено морфологічні та ідентифікаційні ознаки сортів рослин, які мають свою градацію, ступінь виявлення, довірчі інтервали мінливості ознак. Розглянуто методики проведення експертизи сортів на відмінність, однорідність та стабільність (ВОС-тест) для ботанічних таксонів: картопля (Solanum tuberosum L.), артишок посівний та іспанський (Cynara cardunculus L.), баклажан (Solanum melongena L.), бамія (гібіск їстівний, окра) (Abelmoschus esculentus (L.) Moench), бенінказа (Benincasa L.), боби кормові (Viciafaba L. var. major Harz.), бугила кервель (Anthriscus cerefolium (L.) Hoffm.), буряк столовий (Beta vulgaris L. ssp. vulgaris var conditiva Alef.), василькі справжні (Ocimum basilicum L.), вівсяний корінь (Tragopogon porrifolium L.) та ін. Проілюстровано малюнками та фотографіями. Індекс рубрикатора НБУВ: П136.5 с1 я8
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА817056 Пошук видання у каталогах НБУВ
![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|