Мікробіологічний контроль консервного виробництва : [навч. посіб.] / Л. О. Стоянова, К. Ю. Іващенко, І. П. Персіанова, Л. М. Герасименко; ред.: Л. О. Стоянова; Нац. ун-т харч. технологій. - Вид. 2-е, осучасн. та допов.. - Одеса : ОДАБА, 2017. - 420 c. - Бібліогр.: с. 415-420 - укp.Викладено основні вимоги до влаштування та функціонування мікробіологічної лабораторії, правил виконання робіт у лабораторії згідно з національними та міжнародними нормативно-законодавчими документами. Подано класифікацію консервів залежно від їх складу, технології, фізико-хімічних характеристик та особливостей мікробіологічного контролю процесів виробництва кожної з груп консервів, включаючи сучасний асептичний метод консервування. Наведено прописи стандартизованих методик дослідження мікробіологічних показників сировини, матеріалів, напівфабрикатів, води, повітря, тари, обладнання, готової продукції. Кожна методика містить нормативи для оцінки одержаних результатів. Описано морфологічні та фізіологічні властивості потенційних збудників псування чи харчових отруєнь, а також можливі джерела мікробіологічного забруднення досліджуваних об'єктів. Вказано чинні стандарти та методичні документи щодо організації мікробіологічного контролю консервного виробництва. Надано рекомендації щодо заходів за умови негативних результатів контролю. Індекс рубрикатора НБУВ: Л96-7 я73
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА820449 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|