Італійська їжа в історії та культурі : зб. наук. ст. з нагоди року італ. їжі у світі та III всесвіт. тижня італ. кухні / ред.: О. В. Сминтина, В. Г. Кушнір, О. М. Дзиговський, О. А. Прігарін, Н. О. Петрова, І. С. Горнова; Одес. нац. ун-т ім. І.І. Мечникова, Центр історії та культури Італії ім. Дж. Гарібальді, Посольство Італії в Україні, Італ. ін-т культури. - Одеса : ОНУ, 2018. - 148 c. - укp. - англ. - ita.Увагу приділено питанням, що стосуються висвітлення історичного виміру культурних практик італійської їжі, розгляду регіональних традицій італійської кухні, а також визначення місця італійської їжі та вина в сучасній європейській культурі. Досліджено впливи традицій італійської кухні на кулінарну практику галицької шляхти в першій третині XVII ст. Проаналізовано основні напрями інституціональної історії морозива в Італії та Європі в добу Середніх віків і раннього Нового часу (XVI - XVIII ст.). Проведено моніторинг впливу сучасних технологій, використання нових видів сировини, прогресивного обладнання на якість піци. Висвітлено історію розвитку кавової культури в Італії, наведено характеристику кави, описано її корисні властивості. Подано інформацію про страву як етнографічний маркер в українській та італійській культурах (на прикладі страв із борошна). Індекс рубрикатора НБУВ: Т42(4ІТА)-425 + Т594.25
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА830689 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|