РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000736427<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Удосконалення процесів та обладнання харчової індустрії : колект. монографія / М. І. Беляєв, О. І. Черевко, В. М. Михайлов, Г. В. Дейниченко, Д. В. Горєлков, В. В. Гузенко, Д. В. Дмитревський, В. В. Дуб, З. О. Мазняк, А. В. Погребняк, К. О. Самойчук, В. М. Червоний; ред.: Г. В. Дейниченко. - Харків : Факт, 2019. - 274 c. - укp.

Викладено результати аналітичних та експериментальних досліджень з удосконалення процесів та обладнання переробки харчової сировини рослинного та тваринного походження. Наведено розробки технічного оснащення процесів, рекомендованих до впровадження в харчову промисловість. Простежено динаміку екстрагування жиру та сухих речовин під час гідротермічної обробки харчових кісток. Досліджено процес сушіння м'яса мідії у псевдозрідженому шарі із застосуванням осцилювання. Обгрунтовано конструкцію, робочі параметри та геометричні розміри ріжучих і транспортуючих органів машини для очищення плодів перцю солодкого. Визначено раціональні технологічні параметри процесу ультрафільтрації сколотин із використанням заходів його інтенсифікації. Розроблено математичну модель процесу різання харчових продуктів водополімерним струменем, яка описує вплив міцності продукту та відстані до його поверхні від зрізу сопла, гідравлічних і динамічних параметрів водополімерного струменя, швидкості переміщення струменя, а також концентрації та молекулярної маси полімеру на глибину різання харчового продукту. Теоретично розраховано й експериментально підтверджено залежність тривалості ультразвукової обробки водно-жирової суміші від зміни її температури.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА836287 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського