Божок О. С. Удосконалення технології жувальної карамелі спеціального призначення : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.01 / О. С. Божок; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2017. - 21 c. - укp.Розроблено інноваційну технологію жувальної карамелі для надання їй функціональних, дієтичних і дієтично-функціональних властивостей шляхом раціонального використання таких цукрів: сахарози, глюкози, фруктози, тагагози; цукрозамінників і ФФСІ. Досліджено можливість раціонального використання сахарози та глюкози у виробництві жувальної карамелі зазначеного призначення та додання таких фізіологічно-функціональних сировинних інгредієнтів: пребіотики лакіулози, аскорбінової кислоти, борошна зародків пшениці, харчової добавки "Темовітал". Установлено і науково обгрунтовано необхідність під час виробництва жувальної карамелі дієтично-функціонального призначення використовувати суміш фруктоза-ізомальтитол та суміш тагагоза-мальтитол. Визначено вплив сировинних інгредієнтів на органолептичні, структурно-механічні показники жувальної карамельної маси. Визначено вплив сировини на сорбційно-десорбційні властивості жувальної карамелі та жувальний ефект. Розглянуто технологію жувальної карамелі розглядуваних видів призначення як велику технологічну систему, визначено критерій ефективності функціонування великої системи і параметри оптимізації окремих підсистем. Розроблено нормативно-технічну документацію (рецептури, технологічні інструкції) на жувальну карамель спеціального призначення. Удосконалені технології апробовано у виробничих умовах та захищено в рамках патентного законодавства України. Індекс рубрикатора НБУВ: Л862
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА428760 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|