РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000737585<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Божок О. С. 
Удосконалення технології жувальної карамелі спеціального призначення : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.01 / О. С. Божок; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2017. - 21 c. - укp.

Розроблено інноваційну технологію жувальної карамелі для надання їй функціональних, дієтичних і дієтично-функціональних властивостей шляхом раціонального використання таких цукрів: сахарози, глюкози, фруктози, тагагози; цукрозамінників і ФФСІ. Досліджено можливість раціонального використання сахарози та глюкози у виробництві жувальної карамелі зазначеного призначення та додання таких фізіологічно-функціональних сировинних інгредієнтів: пребіотики лакіулози, аскорбінової кислоти, борошна зародків пшениці, харчової добавки "Темовітал". Установлено і науково обгрунтовано необхідність під час виробництва жувальної карамелі дієтично-функціонального призначення використовувати суміш фруктоза-ізомальтитол та суміш тагагоза-мальтитол. Визначено вплив сировинних інгредієнтів на органолептичні, структурно-механічні показники жувальної карамельної маси. Визначено вплив сировини на сорбційно-десорбційні властивості жувальної карамелі та жувальний ефект. Розглянуто технологію жувальної карамелі розглядуваних видів призначення як велику технологічну систему, визначено критерій ефективності функціонування великої системи і параметри оптимізації окремих підсистем. Розроблено нормативно-технічну документацію (рецептури, технологічні інструкції) на жувальну карамель спеціального призначення. Удосконалені технології апробовано у виробничих умовах та захищено в рамках патентного законодавства України.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л862

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА428760 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського