Кавбуз здоров'яга - скарбниця здоров'я, краси і довголіття : наук.-практ. вид. / А. І. Потопальський, В. Ф. Дрозда, В. А. Кацан, Л. Н. Юркевич, І. І. Воробйова; НАН України, Ін-т молекуляр. біології і генетики, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України, Ін-т оздоровлення і відродження народів України, Благод. фонд А. Потопальського "Небодар. цілитель". - Київ : Простір, 2019. - 194 c. - Бібліогр.: с. 133-143 - укp.Розглянуто кавбуз як новий сорт, одержаний за сучасною молекулярно-генетичною біотехнологією, підтверджено його вагому роль. Наведено дані про одержання, агротехніку, вирощування, поширення, біологічні особливості, харчову та цілющу дію найбільшої ягоди світу - гарбуза сорту Кавбуз Здоров'яга, молекулярного гібрида кавуна та гарбуза. Увагу приділено біологічному захисту рослин від шкідників і несприятливих факторів зовнішнього середовища. Подано практичні поради щодо використання кавбуза та продуктів його переробки в домашніх і промислових умовах, наведено рецепти страв, рекомендації щодо оздоровлення людей, особливо дітей і постраждалих від чорнобильського лиха. Зазначено, що кавбуз також дуже корисний для мешканців домашнього господарства - птахів, корів, кіз, свиней і домашніх улюбленців (котів і собак). Окрему увагу приділено розробленій А. І. Потопальським універсальній молекулярно-генетичній технології прискореної селекції нових форм і сортів рослин і можливостям її застосування. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.81-0 + П241.7 кавбуз
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВС66838 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|