Fang Wang Effect of ultrafine grinding on functional properties of soybean by-products = Вплив ультратонкого помелу вторинної сировини від переробки сої на її функціональні властивості / Fang Wang, V. Sukmanov, Jie Zeng // Ukr. Food J.. - 2019. - 8, № 4. - С. 687-698. - Бібліогр.: 26 назв. - англ.Основними інгредієнтами вторинної сировини від переробки сої є харчові волокна та білок, що мають високу харчову цінність і корисні для здоров'я людини властивості. Ультратонкий помел надає змогу збільшити вміст харчових волокон, покращити смак та якість продукту, виробленого з додаванням борошна з цієї сировини. Використано матеріали і методи: подрібнювач надтонкого помелу KCW-701S; лазерний вимірювач розміру частинок BT-9300H; сканувальний електронний мікроскоп. Відходи переробки сої подрібнювали за частоти помелу 50, 40, 30 і 20 Гц; контрольні зразки обробляли за традиційною технологією помелу. Розчинність у воді та набухання оброблених зразків зросли у порівнянні з контрольними зразками. Із зменшенням частоти подрібнення розчинність у воді та набухання суттєво змінюються: за частоти 30 Гц розчинність у воді становила 20,84 %, а набухання - 11,03 мл/г. Із зменшенням частоти помелу вологоутримувальна здатність має тенденцію до зменшення: за частоти 20 Гц вологоутримувальна здатність досягала найнижчого значення 6,53 г/г, якщо порівняти з контрольними зразками (10,92 г/г). Жироутримувальна здатність суттєво не змінилася. Колір досліджуваних зразків після надтонкого помелу зазнав суттєвих змін. Значення яскравості підвищилося, колір змінився від пшенично-жовтого до кремово-білого. Значення a<^>* і b<^>* поступово зменшувалися. Сканування електронним мікроскопом структура досліджуваних зразків свідчить, що зі зменшенням частоти помелу вони стають більш дрібними і гладкими, їх розмір поступово зменшується. За частоти помелу 30 Гц середній діаметр становив 47,95 мкм, але за частоти вище 30 Гц цей розмір збільшувався. Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.13 + Л821.91
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|