Radchenko M. M. Optimization of the cultivation conditions of the riboflavin strain producer = Оптимізація умов культивування штаму-продуцента рибофлавіну / M. M. Radchenko, H. S. Andriiash, N. Ye. Beiko, O. O. Tigunova, S. M. Shulga // Biotechnologia Acta. - 2020. - 13, № 2. - С. 48-55. - Бібліогр.: 24 назв. - англ.Мета дослідження - встановлення оптимальних умов культивування для збільшення нагромадження рибофлавіну штамом-продуцентом Bacillus subtilis ІМВ B-7797. Об'єкт дослідження - штам B. subtilis ІМВ B-7797 із "Колекції штамів мікроорганізмів та ліній рослин для харчової і сільськогосподарської біотехнології" ДУ "Інститут харчової біотехнології і геноміки НАН України". Визначено відсоток (10 %) і термін культивування (16 год) інокуляту, який призводить до збільшення нагромадження рибофлавіну. Вивчено вплив джерела вуглецю на нагромадження рибофлавіну та показано, що найбільше нагромадження (5,2 г/дм<^>3) було за використання глюкози. Наведено динаміку нагромадження рибофлавіну та визначено оптимальний термін культивування (68 год). Визначено оптимальні умови культивування (концентрація глюкози - 120 г/дм<^>3, температура - <$E38~symbol Р roman C>, pH середовища 7,0), за яких збільшилось нагромадження рибофлавіну у культуральній рідині більш ніж удвічі. Зроблено висновок, що нагромадження рибофлавіну можна підвищити за допомогою зміни умов культивування. Індекс рубрикатора НБУВ: Е422.251*723 + Е0*725.321.12
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України
![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|