![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Наукова періодика України ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Тематичний навігатор ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Авторитетний файл імен осіб
|
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000749453<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
Sashnova M. Improving the quality of the technological process of packaging shape formation based on the information structure of an automated system / M. Sashnova, A. Zahorulko, T. Savchenko, S. Gakhovіch, I. Parkhomenko, D. Pankov // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2020. - № 3/2. - С. 28-36. - Бібліогр.: 21 назв. - англ.На базі інформаційної структури автоматизованої системи моніторингу якості розроблено систему аналізу інформації про якість формоутворення ПЕТ-тари з можливістю статистичного управління технологічним процесом за допомогою контрольних карт Шухарта (ККШ). Зокрема, це було здійснено на прикладі запропонованого способу оцінювання якості готових ПЕТ-пляшок за товщиною їх стінки. Отримання високоякісної ПЕТ-тари безпосередньо залежить від ступеня досконалості всіх технологічних стадій, обумовлюючи необхідність створення ефективної системи контролю та управління технологічним процесом формоутворення пляшок із поліетилентерефталату. Аналіз інформації про якість формоутворення ПЕТ-тари на основі моніторингу інформаційної структури автоматизованої системи надасть можливість забезпечити оперативне коригування параметрами формоутворення з мінімізованим відсотком браку за рахунок організації вибіркового контролю виготовленої продукції. Використання статистичних методів контролю на базі ККШ забезпечить розробку оригінальних алгоритмів моніторингу якості формоутворення, спрямованих на відстеження порушень технологічних параметрів і створення рекомендацій для підвищення якості процесу та ресурсоефективності. Для статистичної оцінки причинно-наслідкових зв'язків між основними технологічними параметрами та показниками якості продукції застосовується алгоритм моніторингу якості формоутворення ПЕТ-тари. Це надає можливість забезпечити мінімальний рівень дефектності пляшок за умов застосування розробленої ККШ. Запропоновано нечітку когнітивну карту для визначення попереджувально-коригувальних дій, спрямованих на усунення основних причин виникнення дефекту у процесі формоутворення пляшок з урахуванням взаємозв'язків чинників та їх наслідків на отримувану якість процесу. Індекс рубрикатора НБУВ: Л719.9-7
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
|