РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000753189<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Кундєєва Г. О. 
Розвиток м'ясопереробних підприємств з позиції забезпечення продовольчої безпеки України / Г. О. Кундєєва, О. А. Топчій // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 4. - С. 72-82. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Проаналізовано стан забезпечення населення країни м'ясопродуктами з позиції продовольчої безпеки та безпеки харчування. Наголошено, що модель відповідального безпекового споживання харчових продуктів - це не тільки споживання якісних, екологічно чистих харчових продуктів, а й належний рівень харчування з точки зору збалансованого споживання білків, жирів, вуглеводів, калорій, вітамінів і мінералів для всіх членів домогосподарства у будь-який час. Визначено безпеку харчування як наявний і стабільний рівень харчування людини, що відповідає науково обгрунтованому співвідношенню споживання макронутрієнтів (білків, жирів і вуглеводів), мікронутрієнтів (вітамінів і мінералів) і збалансованості калорійності добового харчового раціону за рослинним і тваринним походженням. Встановлено існування залежності здоров'я людини (головної мети продовольчої безпеки) від обсягів фактичного споживання основних продовольчих груп, існування прямої залежності тривалості життя людини (обидві статі) від споживання м'яса та м'ясопродуктів. Проаналізовано розвиток вітчизняного ринку м'яса та м'ясопродуктів з огляду на пропозиції та визначено основні причини. Приділено увагу факторам попиту, особливо диференціації рівня доходів населення за соціальними стратами. Встановлено, що найбільш значна диференціація витрат на харчування спостерігається у групах м'ясо та м'ясопродукти та фрукти, ягоди, горіхи та виноград. Зазначено, що м'ясна продукція посідає ключове місце в раціоні українського населення як у кількісному, так і вартісному вимірі та попит на цю групу є ненасиченим. Запропоновано практичні рекомендації щодо напрямів діяльності вітчизняних м'ясопереробних підприємств у контексті забезпечення продовольчої безпеки та безпеки харчування. Провали ринкового механізму потребують формування зваженої державної аграрної політики, головна мета якої - стимулювання вітчизняних виробників до випуску якісної та безпечної конкурентоспроможної продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-4 + У9(4УКР)306.751.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського