РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000753224<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Паска М. З. 
Експрес-метод гігієнічного контролю якості удосконаленого технологічного процесу приготування м'ясних посічених напівфабрикатів з рослинною сировиною / М. З. Паска, О. Б. Маслійчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 5. - С. 181-186. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Одним із методів удосконалення системи НАССР на підприємствах та у закладах ресторанного господарства є система моніторингу Clean Trace компанії 3М (США), яка включає прилад люмінометр, сваби (АТФ-тести), а також програмне забезпечення. Основне завдання цієї системи полягає в контролі миття обладнання та санітарно-гігієнічного стану підприємства. Описано застосування експрес-методу для визначення гігієнічного контролю якості вдосконаленого технологічного процесу приготування м'ясних посічених напівфабрикатів із рослинною сировиною. Система 3М Clean-Trace надає змогу кількісно визначити ступінь чистоти обладнання за рівнем АТФ. При контролі чистоти поверхні роблять змив по поверхні, постійно покручуючи відкриту тест-смужку, закривають її та маятниково похитують протягом 15 с, потім тест активують одним натисканням і протягом 1 хв вимірюють АТФ на люмінометр. Для визначення гігієнічного контролю якості вдосконаленого технологічного процесу приготування м'ясних посічених напівфабрикатів із рослинною сировиною в умовах ГП PRO100HUB використано люмінометр Clean-Trace NG і визначено гігієнічність семи точок технологічного процесу. Встановлено, що показник люмінометра не перевищував показник 1,808 RLU. Експрес-метод гігієнічного контролю якості технологічного процесу приготування м'ясних посічених напівфабрикатів із рослинною сировиною засвідчив, що показники люміномерта в межах норми (чисто), що підтверджує дотримання всіх гігієнічних норм удосконаленого технологічного процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.3-7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського