РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000753493<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Москалюк О. Є. 
Математико-статистична оцінка досліджених показників інноваційних м'ясних паштетів / О. Є. Москалюк, О. І. Гащук, Н. М. Бреус // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2020. - 26, № 3. - С. 205-213. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Сенсорні (органолептичні) експертні методи є досить поширеним засобом отримання інформації про якість харчової сировини та готової продукції. До цього методу оцінювання вдаються при неможливості або недоцільності з конкретних причин використовувати технічні засоби. При належній організації та правильному використанні методів органолептичного аналізу отримані результати вважаються рівноцінними результатами вимірювань. Результати органолептичного та сенсорного аналізу харчових продуктів можуть бути виражені кількісно за допомогою чисел, сукупність яких об'єднують у бальну шкалу, в якій оцінки властивостей продуктів представлені в заданому діапазоні якості. Метод бальної оцінки надає змогу встановити рівень часткової або загальної якості продукту. Бальний метод передбачає використання як логічного, так і математичного аналізу та систематизує різноманіття відчуттів. Описано методику статистичної обробки даних багатофакторного експерименту при дослідженні технологічних процесів із метою підтвердження функціонально-технологічних показників розроблених дванадцяти рецептур паштетів із використанням рослинних компонентів. Статистична оцінка експериментальних даних досліджуваних параметрів вмісту вологи, ВЗЗ, пластичності, виходу та вмісту жиру від кількості м'ясної сировини, печінки та фітокомплексу "CHOICE" в плані ПФЕ 23 підтвердила, що рецептура розробленого м'ясного паштету з використанням гідратованого фітокомплексу злакових культур у кількості 15 % відповідає оптимальним функціонально-технологічним показникам.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л962.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського