РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000754163<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Михайлов В. М. 
Технологічно-апаратурне вдосконалення процесів виробництва купажованих плодово-ягідних напівфабрикатів / В. М. Михайлов, О. Є. Загорулько, А. М. Загорулько, К. Р. Касабова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2020. - 26, № 5. - С. 102-112. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Головним завданням харчової індустрії є повноцінне забезпечення споживачів якісними продуктами харчування, одним з основних джерел для виробництва яких є плодово-ягідна сировина. Вирішення цього завдання потребує пошуку інноваційних заходів з інтенсифікації тепломасообмінних процесів виробництва якісних виробів. Обгрунтовано технологічно-апаратурне вдосконалення процесів виробництва купажованих плодово-ягідних напівфабрикатів, що надасть змогу розширити асортимент харчових продуктів із балансованим вмістом біологічно активних речовин та інших фізіологічно-функціональних інгредієнтів. Розроблено технологічний процес виробництва купажованих плодово-ягідних концентрованих і сушених виробів на такій основі: яблуко - 50 %; кизил - 40 %; глід - 10 %. Технологія відрізняється використанням щадних температурних режимів під час попередньої та основної теплової обробки, які відбуваються на розробленому й удосконаленому обладнанні (всього - 4 од.) із застосуванням для нагрівання гнучкого плівкового резистивного електронагрівача випромінювального типу. Процеси бланшування парою та витримування в розчини NaCl відбуваються в розробленому універсальному багатофункціональному апараті. Підігрів пюре до 30 - 50 <^>oC здійснюються скребковим теплообмінником. Процеси концентрування до вмісту сухих речовин 28 - 30 % за температури 50 - 60 <^>oC протягом 0,6 - 0,85 хв і подальшого сушіння за температури 45 - 60 <^>oC до вологості 6 - 8 % СР реалізовуються в роторному плівковому апараті та вальцьовій ІЧ-сушарці відповідно. Підібрано комплект лінії з виробництва купажованих плодово-ягідних концентрованих і сушених виробів із використання розробленого обладнання. Лінія може розташовуватися в місцях зростання плодово-ягідної сировини, що суттєво зменшить витрати на транспортування, зберігання сировини та забезпечить її ресурсоефективність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913 + Л914 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського