РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000755177<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Старкова Е. Р. 
Вдосконалення біотехнології солених м'ясних виробів з використанням багатокомпонентних розсолів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 03.00.20 / Е. Р. Старкова; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - Київ, 2017. - 23 c. - укp.

Уперше досліджено залежність показників якості та безпечності продуктів зі свинини копчено-варених від технологічних та культуральних особливостей бактеріального препарату Bactoferm CS-300 на основі денітрифікувальних мікроорганізмів Staphylococcus carnosus, S, carnosus, ssp. utilis. Уперше дістало подальшого розвитку обгрунтування зниження дозування нітриту натрію - до 0,002 кг/100 кг сировини у рецептурі цільном'язових солених м'ясних виробів за рахунок додавання оптимізованої кількості (33 г/100 кг) нітритредукуючого бактеріального препарату Bactoferm CS-300. Уперше удосконалено раціональні технічні параметри циклічного масування в масажері: тривалість активної фази 50 хв, фази спокою 10 хв, 3 цикли (180 хв) при 60 об/хв, за яких досягається високий рівень вологозв'язуючої здатності - до 61,5 %, вміст вологи - до 66,9 % у м'ясній сировині. Уперше набуло подальшого розвитку обгрунтування доцільності виключення з рецептури фосфатів і зниження залишкової кількості нітриту натрію - на 57,3 % у разі збереження органолептичних характеристик, забезпечення стабільності фізико-хімічних і мікробіологічних показників під час зберігання, збагачення продукту йодом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА429777 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського