Бокій О. В. Функціонування та розвиток ринку хлібобулочних виробів в Україні : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / О. В. Бокій; НААН України, Нац. наук. центр "Ін-т аграр. економіки". - Київ, 2018. - 20 c. - укp.Розглянуто сутність та складові ринку продовольства, місце в ньому ринку хлібобулочних виробів. Узагальнено методи досліджень, гармонізовано понятійний апарат. Обгрунтовано поєднання ринкових та державних важелів регулювання, запропоновано вдосконалити законодавство. Проаналізовано попит і пропозицію, ємність, структуру продукції та операторів на ринку хлібобулочних виробів, досліджено складові інфраструктури. Оцінено конкурентне середовище ринку, цінову ситуацію. Методом рейтингових оцінок визначено конкурентоспроможність промислового виробництва хлібобулочних виробів. Оцінено самозабезпеченість областей України промисловим борошном та хлібобулочними виробами. Запропоновано концептуальну схему взаємодії основних складових ринку, виявлено взаємозв'язок чинників, що його формують. Обгрунтовано резерви зростання доданої вартості у ланцюгу "зерно - борошно - хліб". Удосконалено методичні підходи щодо інформаційного забезпечення та досліджень ринку. Сформовано стратегічні напрями та шляхи розвитку ринку хлібобулочних виробів і заходи з їх реалізації. Здійснено прогноз розвитку ринку, встановлено контрольні показники. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.6 + У9(4УКР)421.512.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА433064 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|