Осадчий О. В. Визначення гранулометричного складу твердого матеріалу після здрібнювання його за кавітаційно-імпульсною технологією / О. В. Осадчий, О. Л. Усенко, М. В. Пилипенко, А. І. Попов // Техн. механіка. - 2020. - № 2. - С. 123-136. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.В Інституті технічної механіки Національної академії наук і Державного комічного агентства розроблено технологію одержання дрібнодисперсних середовищ: тверда речовина + вода методом кавітаційно-імпульсної обробки твердих речовин. Оперативний аналіз впливу режимів роботи кавітаційно-імпульсної установки і її конструктивних параметрів на ефективність дроблення твердих часток і спектр їх розмірів є актуальною задачею. Мета роботи - аналіз можливих способів і методів оперативного визначення розмірів частинок, вибір найбільш зручного способу для використання в лабораторних умовах і адаптація його до умов дослідження кавітаційно-імпульсної технології. Споживання порошкоподібних речовин і їх сумішей набуває все більшого поширення. Їх потребують металургія, медицина, лакофарбова промисловість тощо. Конкуренція, що посилюється серед виробників найрізноманітнішої продукції, пред'являє все зростаючі вимоги до стабільності технологічних процесів їх виготовлення, що, в свою чергу, диктує зростання вимог до вірогідності даних про характеристики компонентів, які застосовуються. Одночасно з підвищенням вимог до складу дрібнодисперсних матеріалів ростуть вимоги до оперативності визначення цього складу. Це, зрозуміло, відноситься і до гранулометричного складу компонентів. Відомо, що гранулометричний склад порошків - найважливіший і часто визначальний фактор технологічності їх застосування. Розроблено нову технологію застосування ситового способу визначення складу водоемульсійних сумішей. Вона відрізняється простотою і надійністю виконання, потребує мінімальної підготовки обслуговуючого персоналу, має достатню точність. Крім того, гранулометричний склад можна визначити двома способами: в залежності від ваги частини продукту, яка залишилася на ситі, або в залежності від ваги частини продукту, яка пройшла через сито. Індекс рубрикатора НБУВ: Л116.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж16745 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|