РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000765540<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Дробот В. І. 
Використання шроту насіння гарбуза в технології безглютенового хліба / В. І. Дробот, Ю. С. Сорочинська, Ю. В. Бондаренко, О. І. Ренкас // Харч. пром-сть. - 2019. - № 26. - С. 7-13. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Відображено фізіологічну роль харчових волокон (ХВ) в організмі людини, наведено норми і добову потребу, встановлені за кордоном та в Україні. Підкреслено недостатність вмісту ХВ у традиційному хлібі та майже відсутність у безглютенових виробах. Звернено увагу на перспективність використання соргового борошна в технології цих виробів і шроту насіння гарбуза як носія харчових волокон. За результатами пробних випікань доведено, що за використання ШНГ у тісті з крохмале-соргової суміші на 0,1 - 0,6 град підвищується кислотність тіста, дещо подовжується тривалість вистоювання тістових заготовок, знижується питомий об'єм хліба, проте підвищується збереження виробами свіжості. Доведено, що це є наслідком змін у перебігу основних процесів у технології хліба за додання ШНГ. Встановлено, що для забезпечення хорошої якості хліба оптимальною кількістю додання в тісто ШНГ є 4 - 6 % до маси борошна. Така кількість ШНГ забезпечує 16 - 20 % установленої добової потреби організму в харчових волокнах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л837.2-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського