Церенюк О. М. Перспективи та виклики у вітчизняному свинарстві / О. М. Церенюк // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2020. - Вип. 209. - С. 90. - укp.Сучасне свинарство в Україні характеризується значним рівнем технологічності, використанням тварин з високим рівнем генетичного потенціалу на основі породно-лінійної гібридизації за годівлі повноцінними повнораціонними комбікормами та високого санітарно-гігієнічного рівня. В Україні широке розповсюдження одержало утримання тварин на суцільно-щілинній, або частково-щілинній підлозі з самосплавною системою видалення гною; з автоматизованою системою сухої годівлі з самогодівниць (окрім окремих статево-вікових груп), автоматичним водонапуванням та регуляцією мікроклімату. Господарства, що виробляють більшу частину продукції свинарства в Україні, характеризуються саме такими технологіями. Відносно племінної бази в Україні значний вплив в останні десятиріччя мала імпортна селекція. В Україну завозили тварин британської, французької, німецької та інших селекцій. Місцеве поголів'я було або суттєво поліпшене, або повністю замінене. Зросла чисельність тварин м'ясних генотипів. Зросло в останні десятиріччя й число господарств, де використовують породно-лінійну гібридизацію в товарному виробництві. Індекс рубрикатора НБУВ: П65
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|