Гончаренко Г. О. Визначення кількості мікроорганізмів у нативному та замороженому молозиві корів / Г. О. Гончаренко // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2020. - Вип. 209. - С. 134-135. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Годування молозивом - перший і важливий крок у догляді за телятами. Відбувається воно, коли теляті менше тижня. До складу молозива входить безліч поживних речовин, які потрібні зростаючому організму: в ньому міститься необхідна кількість білків, жирів і вуглеводів, мікроелементів і вітамінів. Молозиво не тільки збагачує організм корисними речовинами, але і надає енергію, якої від молозива одержується вдвічі більше, ніж від вторинного продукту. Його складовими також є спеціальні ферменти, що відповідають за засвоєння корму організмом тварини. Вони покращують травлення, захищають травну систему, підвищують кислотність шлунка. В результаті проведеної роботи відмічено, що рівень бактеріального обсіменіння молозива, відібраного за належних умов і дотриманні правил, у подальшому його зберіганні у замороженому стані зменшується у 2 - 15 разів, а кількість психротрофних мікроорганізмів збільшується у 14 раз на 30 добу інкубації. Умови одержання молозива, охолодження і зберігання повинні відповідати ветеринарно-санітарним правилам та іншим вимогам, які регулюють захист здоров'я тварин. Одержані дані нададуть змогу внести необхідну корективу у технологію одержання молозива корів та його зберігання на фермах. Індекс рубрикатора НБУВ: П527.397.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|