Адамчик О. О. Соціально-економічна ефективність і конкурентоспроможність розвитку підприємств сільського зеленого туризму: кількісні показники та якісні виміри / О. О. Адамчик // Вісн. Бердян. ун-ту менеджменту і бізнесу. - 2020. - № 1. - С. 44-50. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Визначено, що підприємства сільського зеленого туризму в Україні поступово набувають важливого господарського значення для забезпечення сталого соціально-еколого-економічного розвитку сільських територій, відтворення сільського населення, збереження національної самобутності й підвищення престижності сільського способу життя. Встановлено, що вони створюють робочі місця у сільській місцевості, тим самим мінімізуючи кількість непрацюючих у сільському господарстві, сприяють раціональному використанню туристичних та природних ресурсів, збільшують можливості відпочинку населення середнього і навіть низького достатку. Обгрунтовано, що зміст організаційно-економічного механізму та мотивація розвитку підприємств сільського зеленого туризму визначаються об'єктивними факторами, що вже сформовані історично або формуються відповідно до потреб розвитку суспільства, а саме, інститутами держави, сім'ї, підприємництва, сформованими продуктивними силами та виробничими відносинами загалом. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.353.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж73543 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|