Овсяннікова Т. О. Розробка технології пресованих хлібопекарських дріжджів, збагачених йодом і селеном : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 03.00.20 / Т. О. Овсяннікова; Одеська національна академія харчових технологій. - Одеса, 2019. - 23 c. - укp.Увагу приділено технології виробництва пресованих хлібопекарських дріжджів (ХПД), збагачених йодом і селеном. Шляхом порівняльного аналізу властивостей різних рас дріжджів обґрунтувано вибір раси LK 14, а шляхом порівняльного аналізу компонентів КЗД (комплексна збагачуюча добавка) - вибір йодиду калію, селеніту натрію та молочної кислоти. На підставі результатів експериментальних досліджень визначено оптимальні концентрації збагачуючих добавок: 7,0 мг/дм3 йодиду калію, 2,5 мг/дм3 селеніту натрію. Підтверджено доцільність внесення 1,1 % 40 %-ї молочної кислоти у дріжджовий концентрат, час витримки складає 1...1,5 годин при постійному перемішуванні, що дозволяє збільшити вміст мікроелементів у дріжджах на 64…66 % у порівнянні з контролем. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні властивості збагаченого продукту. Розроблено технологічну схему отримання пресованих ХПД, збагачених йодом і селеном. Розраховано ціну 1 т збагачених дріжджів. Вироблено дослідні партії хлібобулочних виробів з використанням збагачених ХПД та проведено їх апробацію в умовах ТОВ "Хлібозавод "Салтівський", м. Харків. Розроблено нормативну документацію на виробництво пресованих хлібопекарських дріжджів, збагачених йодом і селеном. Проведено медико-біологічні дослідження. Результати роботи впроваджено в навчальний процес на кафедрі органічного синтезу та нанотехнологій НТУ "ХПІ". Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА444333 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|