Чуй І. Р. Фінансова стійкість підприємств споживчої кооперації України в системі управління її фінансовими ресурсами / І. Р. Чуй, Т. Я. Андрейків, І. Є. Мутян // Бізнес Інформ. - 2021. - № 3. - С. 162-170. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.Досліджено сутність фінансової стійкості та фінансової надійності підприємств споживчої кооперації України. Розглянуто структуру, джерела утворення, напрямки використання й ефективність використання фінансових ресурсів у споживчій кооперації. Для дослідження коефіцієнтів фінансової стійкості передбачено поділ капіталу за джерелами формування та термінами використання. Для оцінювання довгострокової фінансової стійкості запропоновано такі індикатори: рівень робочого капіталу; коефіцієнти фінансової незалежності, довгострокової фінансової незалежності, забезпечення власними оборотними коштами; рівень фінансової надійності. У процесі аналізу структури капіталу підприємств України загалом і споживчої кооперації зокрема було виявлено вищу фінансову стійкість підприємств і організацій споживчої кооперації; нижчу залежність від короткострокових кредитів та інших залучених на короткостроковий період коштів; вищий рівень робочого капіталу та рентабельності діяльності, незважаючи на фінансово-економічну кризу 2014 - 2015 рр. Перспективами подальших досліджень у даному напрямі є визначення рівнів та індикаторів фінансової рівноваги підприємств, зокрема збалансованості позитивного та негативного грошових потоків за обсягами, й оптимальності поєднання рівнів дохідності та ризику. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)291.5-93-21
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|