Таран Н. В. Принципи, методи та інструментарій управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств / Н. В. Таран // Актуал. проблеми інновац. економіки. - 2020. - № 2. - С. 28-33. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.Прoблемa підвищення кoнкуpентocпpoмoжнocті визнaєтьcя oднією з найвaжливіших в теopії і пpaктиці екoнoмічнoї нaуки. Через обмежений доступ до зовнішніх ринків, сучасні вимоги до якості продукції харчової промисловості, низьку активність і ефективність інноваційної діяльності, недосконалість бізнес-процесів і неякісний менеджмент, недостатність державної підтримки підприємствам необхідна ефективно функціонуюча система управління конкурентоспроможністю, яка відповідала сучасним умовам відкрити економіки. Мета статті - розроблення і обгрунтування основних принципів, методів та інструментів управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств. Використано методи системного аналізу й синтезу, абстрактно-логічний, монографічний, узагальнення. Обгрунтовано принципи, методи та інструменти механізму управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств. Запропоновано архітектуру організаційно-економічного механізму управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств. Обгрунтовано схему служби управління конкурентоспроможністю. Акцентовано увагу на таких важеля управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств як моніторинг і оцінка ступеня відповідності досягнутих проміжних і кінцевих результатів поставленим цілям і завданнями управління, а також стимулювання персоналу у досягненні необхідної якості продукції і мінімальних витрат виробництва. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)321-13-21
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж101404 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України
![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|