РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000786531<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Грищенко А. М. 
Дослідження впливу різних видів гречаного борошна на якість безглютенового хліба / А. М. Грищенко // Харч. пром-сть. - 2020. - № 28. - С. 33-39. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Наведено результати дослідження технологічних властивостей борошна з термічно обробленої та термічно необробленої (зеленої) гречаної крупи та його впливу на якість безглютенового хліба. Борошно з термічно необробленої гречаної крупи українських виробників має більшу крупність частинок і меншу (на 36 %) водопоглинальну здатність. У борошні з термічно обробленої гречки крохмаль клейстеризований і більшою мірою поглинає воду, що також спричиняє значне підвищення в'язкості тіста. Результати дослідження структурно- механічних властивостей тіста на фаринографі показали, що консистенція тіста з додаванням борошна з термічно обробленої гречки вища на 80 одиниць, а його еластичність вища на 115 одиниць, порівняно із зразком, що містив борошно з термічно необробленої гречки. Проте висока в'язкість тіста спричиняє погіршення структури пористості виробів, зменшення питомого об'єму виробів. Характеристики смаку й аромату кращі у виробів з термічно необробленої гречки, що підтверджує доцільність використання цього борошна для збагачення безглютенового хліба.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л837.2 + Л822.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського