РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000786533<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Лисенко О. Л. 
Дослідження сорбційних і десорбційних властивостей мармеладу / О. Л. Лисенко // Харч. пром-сть. - 2020. - № 28. - С. 49-53. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Загальна вологість продукту вказує на кількість вологи в ньому, але не характеризує її причетність до хімічних, біохімічних і мікробіологічних змін у продукті. У забезпеченні його стійкості під час зберігання важливу роль відіграє співвідношення вільної і зв'язаної вологи. Описано зміни масової частки дифузійних процесів перерозподілу вільної і зв'язаної вологи та втрати вологи в навколишнє середовище, що в подальшому впливає на зміну структури мармеладу, внаслідок чого відбувається черствіння готових виробів. За результатами досліджень рекомендовано під час виготовлення мармеладу на цукрі, лактитолі та суміші лактитолу і фруктози проводити уварювання до 80 % сухих речовин. Для запобігання процесу черствіння або намокання в процесі зберігання мармелад на виробництві варто пакувати у водонепроникну тару.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л861.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського