Sineglazov V. M. System for detecting and analyzing textual information of product composition = Система виявлення та аналізу текстової інформації про склад продукту / V. M. Sineglazov, O. S. Kozak // Electronics and Control Systems. - 2021. - № 2. - С. 18-25. - Бібліогр.: 27 назв. - англ.Обгрунтовано необхідність отримання оцінки шкоди харчових продуктів для споживачів з хронічними захворюваннями або алергією, що важливо для запобігання можливому погіршенню перебігу захворювання або усунення гострої алергічної реакції організму людини на шкідливі інгредієнти, присутні в продукті. Заропоновано використовувати етикетки та упаковку харчових продуктів як первинні джерела інформації про харчовий продукт, яка є доступною для споживача. Показано, що друкована інформація на упаковках українських харчових продуктів відповідає вимогам закону "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів", а маркування на етикетках харчових продуктів представлено у текстово-графічному вигляді. Використано згорткові нейронні мережі для текстово-графічної обробки інформації. Запропоновано та обгрунтовано структуру системи виявлення та аналізу текстово-графічної інформації складу продукції. Це розроблене мобільне програмне рішення. Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.6 + Р123
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72727 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України
![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|