Voloshyna I. M. Practical use of goat milk and colostrum = Практичне використання козиного молока та молозива : (a rev.) / I. M. Voloshyna, K. I. Soloshenko, I. V. Lych, L. V. Shkotova // Biotechnologia Acta. - 2021. - 14, № 5. - С. 38-48. - Бібліогр.: 51 назв. - англ.В огляді наведено інформацію стосовно протеїнового та амінокислотного складу козиного молозива та молока та проаналізовано властивості компонентів молозива та молока кіз. Показано перспективи застосовування козиного молока та молозива у харчовій та косметичній промисловості та доцільність використання козиного молока для дитячого вигодовування. Функціональні харчові продукти з козиного молока проявляють антиоксидантні, протизапальні, кардіопротекторні, антигіпертензивні та антиатерогенні властивості в організмі людини. Косметичні засоби на основі козиного молока є дуже корисними для підтримання здорового вигляду шкіри та проявляють ефективність у лікуванні різних захворювань шкіри. Дитячі суміші на основі козиного молока забезпечують комфортне травлення немовлят та є кращими у засвоюванні протенів, жирів та інших поживних речовин у порівнянні із сумішами з коров'ячого молока. Індекс рубрикатора НБУВ: Л951.2 + Л977 + Л686.2-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|