РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000796496<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Картоплярство: методи оцінки якості / А. А. Бондарчук, В. А. Колтунов, Т. М. Олійник, В. В. Бородай, Н. А. Захарчук, О. В. Вишневська, М. М. Фурдига; ред.: А. А. Бондарчук, Т. М. Олійник; Національна академія аграрних наук України, Інститут картоплярства. - Вінниця : Нілан-ЛТД, 2021. - 455 c. - Бібліогр.: с. 438-454 - укp.

Одним з основних показників якості бульб картоплі є їх хімічний склад. Споживча цінність картоплі визначається хімічним складом, фізіологічними, фізичними, смаковими та іншими властивостями. Різноманітність сортів, умов їх вирощування, матріальні і трофічні відмінності, грунтові, агротехнічні фактори зумовлюють велику мінливість хімічного складу бульб, протікання в них фізіологічних і фізичних процесів, стійкості до хвороб, формування смакових якостей, лежкоздатність і збереженість притаманних сортам властивостей під час тривалого зберігання. Для різних сортів характерний, властивий тільки їм, хімічний склад і якісні показники. Урожайні й якісні процеси бульб формуються під впливом природних факторів (кліматичних, погодних, географічних) і штучних умов (агротехнічних).


Індекс рубрикатора НБУВ: П215.1 + Л91-309-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА854052 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського