РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000797395<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Побережець Ю. М. 
Яєчна продуктивність та гематологічні показники курок-несучок під впливом пробіотичної добавки / Ю. М. Побережець, В. М. Яропуд, І. М. Купчук // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2021. - № 3. - С. 127-134. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Останніми роками в раціоні тварин використовуються численні кормові добавки. Однак вони не завжди позитивно впливають на якість продукції. Сьогодні це питання є актуальним через впровадження передових технологій для застосування нових кормів, застосування хімічних та мікробіологічних продуктів синтезу в годівлі тварин. Мета дослідження - дослідити вплив пробіотичної добавки "Ентеро-актив" на яєчну продуктивність курок-несучок. Пробіотики набули поширення серед кормових добавок природного походження. Вони створюють несприятливе pH середовище для патогенної та умовно-патогенної мікрофлори, стимулюють ріст та біологічну активність нормальної мікрофлори кишечника, позитивно впливаючи на склад мікробіоценозу, пробіотичні мікроорганізми також продукують біологічно активні речовини та амінокислоти. Досліджена пробіотична добавка Ентероактив містить молочнокислі бактерії Lactobacillus bulgaricus - 2,0 x 10<^>10 КУО/кг (колонії умовних одиниць/кг) та Enterococcus faecium - 2,0 x 10<^>10 КУО/кг. Кормову добавку розроблено у ПП "БТУ-Центр" м. Ладижин Вінницької області. Експеримент тривав 190 днів. Птицю утримували в одноярусних клітках згідно з усіма зоогігієнічними вимогами. Контрольна група вживала основний раціон у вигляді повноцінного корму. Використовували комбікорм ТМ "Мультигейн" акціонерного товариства "Київ-Атлантика-Україна" с. Миронівки, Київської області. Досліджуваній групі додатково згодовували різні дози пробіотичної добавки. Контрольний забій птиці проводили для дослідження гематологічних показників у кінці експерименту. Встановлено, у разі споживання пробіотика у птиці 2-ї групи підвищується інтенсивність несучості та валовий збір яєць проти контролю. Крім того, застосування кормової добавки у годівлі птиці 2-ї групи сприяє збільшенню маси яєць, малого діаметру щільного шару білка та жовтка порівняно з контрольним показником.


Індекс рубрикатора НБУВ: П681-455.2

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського