РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000798587<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Очколяс О. М. 
Удосконалення технології вершкового масла підвищеної харчової цінності : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / О. М. Очколяс; Одеська національна академія харчових технологій. - Одеса, 2018. - 24 c. - укp.

Присвячено науковому обґрунтуванню та удосконаленню технології виробництва вершкового масла підвищеної харчової цінності з використанням морських водоростей (ламінарії, фукусу, спіруліни та цистозіри), що вирішує завдання виробництва оптимізованих за показниками харчової цінності продуктів харчування. Обґрунтовано доцільність використання морських водоростей в технології вершкового масла. Розроблено технологію попередньої підготовки морських водоростей до внесення їх у високожирні вершки. Установлено, що висушування морських водоростей до вмісту вологи 3 ± 1 % позитивно впливає на якість подрібнення. Для використання в технології вершкового масла рекомендовано порошки морських водоростей з однорідністю 99 ± 0,7 та розміру частин 15 ± 4 мкі. На основі критеріїв оптимізації складу функціональних інгредієнтів (мінеральних речовин - йоду, селену, кальцію, калію, магнію та заліза) методом математичного моделювання розроблено рецептурний склад вершкового масла з морськими водоростями. Удосконалено технологічну схему виробництва вершкового масла з біологічними активними добавками морських водоростей, відмінність якої полягає в попередньому висушуванні і подрібненні морських водоростей та внесення їх в нормалізовані високожирні вершки. Установлено, що у вершковому маслі з морськими водоростями порівняно з контрольним зразком підвищився рівень всіх мінеральних речовин, що свідчить про доцільність внесення морських водоростей в даний продукт з метою збагачення його важливими мінеральними елементами для отримання більш цінного корисного продукту харчування. За вмістом токсичних елементів, мікробіологічними показниками вершкове масло з морськими водоростями є безпечним. Визначено допустимий термін зберігання вершкового масла з морськими водоростями в результаті дослідження змін показників якості та безпеки під час зберігання: не більш 30 діб за температури (3 ± 2) °С і не більше 45 діб за температури (-7 ± 2)°С.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА435651 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського