РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000800580<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Повержук У.-Ю.М. 
Формування та розвиток фінансово-економічного потенціалу підприємств в сучасних умовах господарювання : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / У.-Ю.М. Повержук; Одеська національна академія харчових технологій. - Одеса, 2018. - 23 c. - укp.

Дисертація присвячена поглибленню теоретичних основ і розробці практичних рекомендацій щодо формування і розвитку фінансово-економічного потенціалу підприємств в сучасних умовах господарювання. Удосконалено економічний зміст поняття "фінансово-економічний потенціал підприємства". Визначено комплекс чинників, що впливають на формування фінансово-економічного потенціалу підприємства. На основі офіційних даних про фактичне споживання хліба і хлібних продуктів, а також обсягу реалізованого хліба і хлібобулочних виробів нетривалого зберігання встановлено, що ємність ринку хлібобулочних виробів значно більше за обсягом, ніж відображається в офіційній статистиці. Встановлено причини такого явища: виробництво хліба та хлібопекарської продукції підприємствами, які не декларують своєю основною діяльністю виробництво хліба та хлібобулочних виробів; виробництво хліба та хлібопекарської продукції підприємствами, що застосовують спрощену систему оподаткування; самостійна випічка хліба населенням в домогосподарствах. Систематизовано методичні підходи до оцінки фінансово-економічного потенціалу підприємства, серед яких виділено методи формалізованого представлення, якісні методи та комплексні методи. Розроблено модель визначення методики оцінки фінансово-економічного потенціалу підприємства, яким запропоновано інтегральний метод оцінки фінансово-економічного потенціалу підприємства, що включає методики оцінки кожного з субпотенціалов: виробничого, маркетингового, фінансового, інвестиційного. Запропоновано авторський підхід до проведення комплексної оцінки фінансово-економічного потенціалу підприємства, заснованої на використанні трьох моделей: в залежності від внутрішніх чинників розвитку, в залежності від ринкових відносин і в залежності від загальноринкових факторів. За результатами дослідження побудовано дерево цілей розвитку фінансово-економічного потенціалу підприємства та розроблено комплексний підхід, що включає дослідження стратегії розвитку виробничого, маркетингового, інвестиційного та фінансового потенціалів і комплекс заходів з їх досягнення. Розроблено стратегію досягнення перспективного рівня фінансово-економічного потенціалу підприємства. Визначено стратегічні пріоритети розвитку фінансово-економічного потенціалу хлібопекарських підприємств України.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.61-571

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА436943 Пошук видання у каталогах НБУВ 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського