Повержук У.-Ю.М. Формування та розвиток фінансово-економічного потенціалу підприємств в сучасних умовах господарювання : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / У.-Ю.М. Повержук; Одеська національна академія харчових технологій. - Одеса, 2018. - 23 c. - укp.Дисертація присвячена поглибленню теоретичних основ і розробці практичних рекомендацій щодо формування і розвитку фінансово-економічного потенціалу підприємств в сучасних умовах господарювання. Удосконалено економічний зміст поняття "фінансово-економічний потенціал підприємства". Визначено комплекс чинників, що впливають на формування фінансово-економічного потенціалу підприємства. На основі офіційних даних про фактичне споживання хліба і хлібних продуктів, а також обсягу реалізованого хліба і хлібобулочних виробів нетривалого зберігання встановлено, що ємність ринку хлібобулочних виробів значно більше за обсягом, ніж відображається в офіційній статистиці. Встановлено причини такого явища: виробництво хліба та хлібопекарської продукції підприємствами, які не декларують своєю основною діяльністю виробництво хліба та хлібобулочних виробів; виробництво хліба та хлібопекарської продукції підприємствами, що застосовують спрощену систему оподаткування; самостійна випічка хліба населенням в домогосподарствах. Систематизовано методичні підходи до оцінки фінансово-економічного потенціалу підприємства, серед яких виділено методи формалізованого представлення, якісні методи та комплексні методи. Розроблено модель визначення методики оцінки фінансово-економічного потенціалу підприємства, яким запропоновано інтегральний метод оцінки фінансово-економічного потенціалу підприємства, що включає методики оцінки кожного з субпотенціалов: виробничого, маркетингового, фінансового, інвестиційного. Запропоновано авторський підхід до проведення комплексної оцінки фінансово-економічного потенціалу підприємства, заснованої на використанні трьох моделей: в залежності від внутрішніх чинників розвитку, в залежності від ринкових відносин і в залежності від загальноринкових факторів. За результатами дослідження побудовано дерево цілей розвитку фінансово-економічного потенціалу підприємства та розроблено комплексний підхід, що включає дослідження стратегії розвитку виробничого, маркетингового, інвестиційного та фінансового потенціалів і комплекс заходів з їх досягнення. Розроблено стратегію досягнення перспективного рівня фінансово-економічного потенціалу підприємства. Визначено стратегічні пріоритети розвитку фінансово-економічного потенціалу хлібопекарських підприємств України. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.61-571
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА436943 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|