РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000800907<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Страшинськa Л. В. 
Розвиток вітчизняного ринку м'яса та м'ясопродуктів: проблеми і пріоритети / Л. В. Страшинськa, О. О. Шеремет // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2021. - 27, № 3. - С. 53-61. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено вітчизняний ринок м'яса та м'ясопродуктів із точки зору основних тенденцій розвитку. На основі балансу м'яса та м'ясних продуктів проаналізовано показники виробництва, експорту та імпорту. Досліджено сировинну базу галузі, з'ясовано, що переважає м'ясо птиці, яке у майбутньому складатиме основу м'ясного раціону пересічного українця. Визначено, що вітчизняний ринок м'яса та м'ясних продуктів відрізняється слабкою консолідацією основних товаровиробників, високим рівнем конкуренції та значною диверсифікацією. Проаналізовано основних гравців ринку, кожен з яких, виробляючи весь асортимент продукції, займає лідируючі позиції за різними групами товарів. Доведено, що в період кризи найбільш успішними виявилися ті виробники, які ще до кризи почали формувати вертикально інтегрований ланцюг - від вирощування худоби до реалізації готових виробів. Проаналізовано фонд споживання м'яса та м'ясних продуктів у розрахунку на одну особу за рік по областях та визначено найбільш пріоритетні області. Досліджено основні тенденції та чинники, які впливають на рівень споживання, найвагомішими з яких виявилися рівень виробництва м'яса та м'ясопродуктів і співвідношення рівня цін і купівельної спроможності населення. Також значний вплив здійснює економічна ситуація в країні та сезонність виробництва. Тенденції до натуралізації продуктів харчування вплинули на розвиток ринку зростанням попиту на дорогу м'ясну продукцію й охолоджені м'ясні напівфабрикати. З'ясовано, що попит на іншу продукцію залежить від ціни та свіжості продукції. Обгрунтовано основні стратегічні цілі та завдання щодо розвитку вітчизняного ринку м'яса та м'ясних продуктів. Зважаючи на те, що виробництво м'яса і м'ясних продуктів є одним з найбільш важливих і пріоритетних напрямів продовольчого ринку, наголошено, що значимість м'ясопереробної галузі полягає у збалансованому та взаємопов'язаному функціонуванні різних підсистем - виробництва, переробки та реалізації м'ясної продукції, забезпечуючи потреби населення в м'ясі та продуктах його переробки.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.511.1-96

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського