Мелех Г. Б. Німецька фахова мова кулінарії: системно-структурні та функційно-семантичні аспекти : автореф. дис. ... канд. філол. наук : 10.02.04 / Г. Б. Мелех; Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. - Чернівці, 2018. - 20 c. - укp.Дослідженню системно-структурні та функційно-семантичні аспекти німецької фахової мови кулінарії. Увагу зосереджено на аналізі структурних аспектів кулінарних лексем, вивченні особливостей їх функціонування. За допомогою системно-структурного підходу та комплексної методики визначено системно-структурні та охарактеризовано функційно-семантичні аспекти німецької фахової мови кулінарії. Окреслено основні шляхи поповнення лексичного складу фахової мови кулінарії, виявлено продуктивні словотворчі моделі кулінарних лексем. З'ясовано роль національного, регіонального та інтернаціонального елементів у складі німецької фахової мови кулінарії. Особливу увагу приділено структурній характеристиці кулінарних одиниць. Досліджено лексико-семантичні процеси полісемії, омонімії, синонімії та антонімії, притаманні для німецької фахової мови кулінарії. Визначено мотиваційні моделі номінування кулінарних лексем. Змодельовано лексико-семантичні групи фахової мови кулінарії у сфері функціонування, які формують цілісне лексико-семантичне поле. Індекс рубрикатора НБУВ: Ш143.24-34:Л99 + Л99 в4
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА436301 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|