Tigunova O. O. Acetone-butyl fermentation peculiarities of the butanol strains - producer = Особливості ацетонобутилового бродіння штамів продуцентів бутанолу : (a rev.) / O. O. Tigunova, V. V. Bratishko, A. V. Balabak, S. G. Priyomov, S. M. Shulga // Biotechnologia Acta. - 2022. - 15, № 1. - С. 5-22. - Бібліогр.: 113 назв. - англ.Мета роботи - узагальнення та аналіз особливостей ацетонобутилового бродіння (АББ) як процесу отримання альтернативного біопалива - бутанолу. Застосовано методи аналізу та узагальнення аналітичної інформації та літературних джерел. Отримано з використанням мікробіологічних (морфологічні властивості штамів), хроматографічних (визначення концентрації розчинників), спектрофотометричних (визначення концентрації бактерій) і молекулярно-генетичних (філогенетичний аналіз штамів) методів. Досліджено процес АББ, розглянуто основні штами-продуценти, описано особливості взаємозв'язку спиртоутворення та споруляції, показано можливість отримання бутанолу з синтез-газу, розглянуто особливості промислового виробництва. Показано особливості механізму АББ (взаємозвязок спиртоутворення та споруляції, тривалість кислотоутворювального та спиртоутворювальних етапів за періодичної ензиматизації залежно від зміни концентрації H2, CO, парціального тиску, органічних кислот і мінеральних добавок) та одержання накопичувальної культури за отримання бутанолу, як альтернативного палива. Показано можливість використання синтез-газа як субстрата для зменшення викидів в атмосферу в процесі ензиматизації. Запропоновано напрям збільшення продуктивності штамів-продуцентів бутанолу для створення конкурентноспроможної промислової технології бутанолу. Індекс рубрикатора НБУВ: Л535.5
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України
![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|