РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000805523<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Boubakeur B. 
Probiotic properties and exopolysaccharides production of Streptococcus thermophilus CNRZ 447 and Enterococcus durans NCBI 53345 = Пробіотичні та технологічні властивості екзополісахаридів Streptococcus thermophilus CNRZ 447 і Enterococcus durans NCBI 53345 / B. Boubakeur, H. Khadem, Moustapha Sangalo Drabo, Ahmad Ali, Aicha Tirtouil Meddah // Ukr. Food J. - 2021. - 10, № 4. - С. 853-872. - Бібліогр.: 869 назв. - англ.

Мета дослідження - визначення пробіотичних і технологічних властивостей Streptococcus thermophilus CNRZ 447 і Enterococcus durans NCBI 53345. Дослідження проводили партіями з різними значеннями pH (2 і 3), температури (15, 37, 45, 50, 60 і 65 <^>o), вмісту жовчних солей (0,3, 0,5 і 1 %) та антибіотиків ( C10, GM, AN30 і TE30). Антагоністичний ефект був реалізований проти E. coli та S. aureus. Бактеріальну адгезію та виробництво екзополісахаридів (ЕПС) проводили в оптимізованих умовах культивування. Потім ЕПС профілювали за допомогою HPLC із використанням системи Agilent LC 1260 у поєднанні з детектором показника заломлення. Штами довели значну здатність до персистування in vitro в умовах, що імітують шлунково-кишковий тракт (ШКТ) людини. Вони вижили за pH 2 і 3 протягом 3 год інкубації. Спостерігається мінімальне зниження на 1 % і 0,99 log КУО для обох бактеріальних штамів S. thermophilus і E. durans за pH 2. Невелике зниження росту штамів відзначено за наявності жовчних солей у різних концентраціях (зафіксовано дисконтні рівні від 1 до 3 %), що свідчить про їхню здатність виживати в ШКТ. Відзначено значну толерантність до коливань температури. Ідеальні температури для росту E. durans і S. thermophilus були, відповідно, 37 і 45 <^>o. Швидкість автоагрегації, зареєстрована після 4 год декантації, становить 76 і 51 % для S. thermophilus і E. durans відповідно. Зафіксовано гідрофобність поверхні 81 і 61 % для S. thermophilus і E. durans, антагоністичну здатність проти E. coli і S. aureus, а також резистентність до антибіотиків. S. thermophilus був стійким до 3 із 4 досліджених антибіотиків. Тим часом E. durans був стійким до тетрацикліну та налідиксової кислоти. Було помітно значне вироблення ЕПС. E. durans був більш плідним у виробництві ЕПС, ніж S. thermophilus (1661 +- 27 мг/л проти 176 +- 4 мг/л). ЕПС, вироблений S. thermophilus CNRZ 447, в основному складався з двох триголозидів, які складалися переважно з глюкози. Аналіз E. durans ЕПС показав піки через 7 і 9 хв, що є олігосахаридвми, і один пік, елюювальний через 20,4 хв, який, імовірно, є сорбітом. Встановлено, що випробувані штами продемонстрували багатообіцяючий пробіотичний потенціал і високу здатність до вироблення ЕПС.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л662.962

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського