РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000809613<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Кундєєва Г. О. 
Забезпечення продовольчої безпеки за еко-соціо-економічною моделлю суспільного розвитку : автореф. дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.03 / Г. О. Кундєєва; Національний університет біоресурсів і природокористування України. - Київ, 2019. - 41 c. - укp.

Розроблено й удосконалено теоретико-методологічні засади формування та забезпечення продовольчої безпеки країни. Створено інтеграційну модель забезпечення продовольчої безпеки й обгрунтувано пропозиції щодо її подальшого застосування. Систематизовано періодизацію генези продовольчої проблеми з позиції розвитку суспільства та запропоновано концептуальний підхід її дослідження. Розроблено еко-соціо-економічну модель суспільного розвитку, яка визначає чітку ієрархію екологічної, соціальної та економічної складових і базується на безпеці кожної із зазначених складових. Запропоновано інтеграційну модель забезпечення продовольчої безпеки, яка орієнтована на забезпеченість громадян продовольством вітчизняного виробництва, самодостатність країни та окремої людини. Обґрунтовано комплексний підхід до формування продовольчої безпеки, що дозволило розширити концепцію продовольчої безпеки такими складовими, як безпека харчування та економіка здоров’я. Удосконалено модель здоров'я, яка враховує економічний концепт здоров’я та логічно вбудовується в еко-соціо-економічну модель розвитку суспільства. Запропоновано методичний підхід, який базується на побудові матриці «темп зміни обсягів виробництва / темп зміни обсягу споживання продовольчої групи» та враховує показник «достатність споживання». Удосконалено систему оцінки продовольчої безпеки шляхом виокремлення ознаки «споживання продовольства» й визначено відповідні показники та індикатори. Обґрунтовано необхідність розрахунку безпекового продуктового кошика з позиції мінімізації його вартості задля подолання продовольчої бідності та зміцнення здоров’я людини. Визначено стратегічні пріоритети розвитку сільського господарства та харчової промисловості України (виробництво функціональних харчових продуктів) з позиції економічної доступності безпекового харчування та зміни моделі споживання.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-982-995 + Р123

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА439598 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського