РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000811078<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Сова Н. А. 
Технологія комплексної переробки насіння промислових конопель : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.02 / Н. А. Сова; Херсонський національний технічний університет. - Херсон, 2019. - 28 c. - укp.

Показано, що наукове обґрунтування та створення вказаної технології забезпечує виробництво харчових конопляних продуктів (обрушеного насіння, олії, "протеїну", борошна та висівок) з мінімальною кількістю відходів. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні показники якості, показники безпеки, амінокислотний, жирнокислотний, мінеральний склад насіння промислових конопель та продуктів його переробки. Розроблено та затверджено технічні умови на готові продукти. Досліджено технологічні параметри виробництва обрушеного насіння конопель. Визначено органолептичні, фізико-хімічні показники якості, жирнокислотний склад конопляної олії з насіння сорту "Глесія", а також співвідношення лінолевої до альфа-лiноленової кислоти – 3,0:1÷3,6:1. Запропоновано для збереження властивостей конопляної олії метод пакування готового продукту – в саше-пакети. Здійснено оптимізацію технологічних параметрів процесу одержання сипких конопляних продуктів і виконано порівняльний аналіз вмісту в них протеїну, олії, золи та клітковини. Амінокислотний склад сипких конопляних продуктів підтверджує унікальність насіння промислових конопель як джерела незамінних амінокислот, вміст яких, в порівнянні з іншими рослинами значно більший. Розроблено структурні схеми виробництва обрушеного насіння конопель, конопляної олії та сипких конопляних продуктів. Обґрунтовано можливість використання в рецептурі зернових батончиків обрушеного насіння конопель, а в рецептурі кексів – конопляного борошна. Сукупність результатів досліджень дозволила розробити технологічну схему комплексної переробки насіння промислових конопель і тим самим розширити асортимент продукції зернопереробної галузі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.128 + Л822.9 + Л987-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА439862 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського