Хахалєва І. В. Безпечність та якість концентратів молочно-цикорних напоїв : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / І. В. Хахалєва; Київський національний торговельно-економічний університет. - Київ, 2019. - 23 c. - укp.Присвячено розробленню та реалізації наукової гіпотези підвищення антиоксидантного статусу організму людини та забезпечення антистресового ефекту за рахунок розробки концентратів молочно-цикорних напоїв, шляхом додавання до рецептури екстрактів лікарської рослинної сировини, вітамінів групи В та аскорбінової кислоти. Науково обґрунтовано рецептурний склад концентратів, шляхом математичного моделювання, розроблено критерії оптимізації та підтверджено фізіологічну ефективність їх використання у складі комплексної терапії функціональних розладів системи травлення стресового походження. Проведено комплексну товарознавчу оцінку концентратів молочно-цикорних напоїв. Установлено, що найвагомішими факторами впливу на безпечність та якість у екстрактах цикорію та напоях на його основі є вміст гідроксиметилфурфуролу та інуліну. Доведено, що додавання екстрактів ЛРС та аскорбінової кислоти дозволяє підвищити антиоксидантну активність та подовжити термін зберігання концентратів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л974
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА440194 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|