РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000815788<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Применко В. Г. 
Технології добавок дієтичних селен-білкових та соусів з їх використанням : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / В. Г. Применко; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків, 2019. - 22 c. - укp.

Науково обґрунтувано технології добавок дієтичних селен-білкових (далі - ДДСБ) та соусів з їх використанням. Висвітлено на підставі теоретичних досліджень наукові та практичні основи харчування сучасної людини, роль мінеральних речовин в її харчуванні, виявлено регіональний селенодефіцит в Україні та біологічне значення селену, способи корекції його недостатності. Розроблено технології ДДСБ "Сивоселен Плюс" та "Неоселен", що містять органічні сполуки Se. Доведено доцільність застосування розроблених ДДСБ в технології харчової продукції. Вперше описано токсикокінетику ДДСБ на прикладі модельних лабораторних тварин (білих лінійних статевозрілих щурів). Досліджено хімічний склад добавок, визначено та науково обґрунтовано їх функціонально-технологічні властивості. Розроблено технології соусів (майонезу, кетчупу та гірчиці) із використанням ДДСБ "Неоселен". Представлено органолептичні, фізико-хімічні показники якості та безпечності розробленої продукції, форми звꞌязку та структури системної води, що утримується харчовими системами соусів. Розроблено практичні рекомендації щодо застосування соусів "Селенових" в оздоровчому та лікувально-профілактичному харчуванні за умов Se-дефіцитних станів населення. Визначено рекомендовані норми їх вживання. Доведено доцільність та проведено комплекс заходів із впровадження технологій добавок дієтичних селен-білкових та соусів з їх використанням на підприємствах харчової промисловості та закладах ресторанного господарства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л987 + Л991.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА441365 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського