Савченко Т. В. Роль виробничих витрат у формуванні регіональних ринків продукції птахівництва / Т. В. Савченко, С. М. Халатур, М. А. Полегельна // Економіка і регіон. - 2022. - № 4. - С. 104-109. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.Розглянуто тенденції споживання як м'яса за всіма видами, так і м'яса птиці. З'ясовано, що розвиток галузі птахівництва за останні десять років привів до зміцнення позицій регіональних ринків продукції птахівництва, нарощуванню обсягів виробництва поголів'я птиці. Виявлено позитивну динаміку змін у раціоні харчування населення як в цілому по Україні, так і в окремих регіонах. При цьому зростання споживання м'яса птиці по таким регіонам як Західний та Південний вдвічі перевищує зростання споживання м'яса за всіма видами. З'ясовано, що ані скорочення населення в регіонах від 2 до 4,5 %, ні суттєве зростання середньої ціни м'яса курятини (від 81 % до 92 %) не вплинуло на уповільнення темпів зростання місткості ринків. Зростання цін м'яса птиці спричинило безупинне збільшення витрат на виробництво за основними статтями. Тому однією з причин такого стрімкого зростання місткості ринку продукції птахівництва залишається те, що індекс зростання цін на інші види м'яса та продукти харчування значно перевищують рівень зростання цін на м'ясо птиці. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.253.1 + У9(4УКР)421.0-36
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж24790 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|