РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000818591<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Михайлов В. М. 
Інтенсифікація процесів концентрування та ІЧ-сушіння рослинної сировини / В. М. Михайлов, А. М. Загорулько, О. Є. Загорулько // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2022. - 28, № 1. - С. 93-103. - Бібліогр.: 102 назв. - укp.

Удосконалено плівкоподібний резистивний електронагрівач випромінювального типу (ПпРЕнВт), що характеризуватиметься підвищеною електробезпекою, надійністю, механічною міцністю, ресурсоефективністю, гнучкістю. Фіксована геометрія нагрівальної площини з поглинальною довжиною випромінювальної хвилі від 2 до 15 мкм і відведення підключення до електромережі забезпечує використання в тепломасообмінному обладнанні. Запропоновано новий тип роторно-плівкового випарника (РПВ) із нижнім розташуванням сепарувального простору, шнековим вивантаженням концентрованої органічної плодово-ягідної пасти та попереднім підігріванням пюре вторинною парою. Енергія концентрованого продукту та вторинної пари попередньо підігріває пюре, що подається в апарат, на 8 - 10 <^>oC. Обігрівання апарата ПпРЕнВт ліквідовує парову складову систем теплопідведення. Розрахунковим шляхом підтверджено зменшення питомої витрати енергії на нагрівання об'єму одиниці продукту: РПВ - 547 кДж/кг із тривалістю 75 с у порівнянні з базовим випарником - 1090 кДж/кг відповідно 1,08 год у вакуум-випарному апараті (ВВА). Удосконалено конструкцію терморадіаційної однобарабанної вальцьової сушарки, яка відрізняється комбінованим способом теплопідведення, а саме ІЧ-випроміненням і теплопровідністю, а також формуванням шару пасти товщиною від 4 до 8 мм на робочій поверхні вальцю та зрізанням сушеного шару. Сушарка надає змогу отримувати порошкоподібну фракцію плодоовочевого напівфабрикату з вмістом сухих речовин 3 - 5 % від вмісту 45 % вихідної пасти при низькотемпературному режимі 45 - 65 <^>oC. Визначена тривалість сушіння купажованої пасти при зміні шару: для товщини 8 мм становить 75 хв; 6 мм - 60 хв, 4 мм - 56 хв (кінцевий вміст напівфабрикату - 5 % СР). Процес сушіння реалізовувався за температури 65 <^>oC і швидкості повітряного потоку 0,15 м/с.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.434 + Л913.202

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського