РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000822465<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Щербак Л. В. 
Інформаційне забезпечення навчального процесу при вивченні питань щодо інноваційних технологій в туризмі / Л. В. Щербак // Екон. вісн. ун-ту/Ун-т Григорія Сковороди в Переяславі. - 2023. - Вип. 57. - С. 27-31. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Предмет дослідження - формування інформаційного забезпечення під час вивчення дисципліни "Інноваційний менеджмент у туризмі". Мета статті - визначити інформаційне забезпечення освітнього процесу під час вивчення інноваційного менеджменту в туризмі майбутніми педагогами професійного навчання. Завдання дослідження - дослідити сучасний стан, тенденції та проблеми розвитку інноваційних технологій в галузі туризму та готельно-ресторанній справі, на основі цього було розроблено навчально-методичне забезпечення для студентів спеціальності "Професійна освіта. Туризм та готельно-ресторанна справа". У процесі дослідження були застосовані такі загальні та конкретні наукові методи дослідження: системний підхід, методи логічного узагальнення та порівняння, наукової абстракції, методи синтезу, логічного узагальнення та аналогій. Методологічну базу дослідження склали наукові праці вітчизняних та зарубіжних учених та провідних фахівців, аналітичні матеріали з проблеми дослідження. Здійснено аналіз професійної підготовки фахівців професійної освіти за спеціалізацією туризм та готельно-ресторанна справа, розширено навчально-методичне забезпечення підготовки фахівця даного напрямку. Розроблено начальний курс "Інноваційний менеджмент в туризмі" на основі застосування нових інформаційних технологій. Визначено, що інформаційне забезпечення слід розуміти як цілеспрямовано дібрану й систематизовану сукупність інформації, яка необхідна для здійснення освітнього процесу, та комплекс відповідних інформаційних ресурсів, джерел й технологій, що забезпечують здійснення інформаційних процесів на всіх етапах вивчення управління якістю продукції та послуг у готельно-ресторанному господарстві. Отримані результати дослідження можуть бути використані навчальними відділами ЗВО України для розширення освітньо-професійних програм, навчальних комплексів, навчальних планів та робочих програм. Висновки: визначено, що дисципліна "Інноваційні технології в туризмі" означає управління нововведеннями. Підсумовуючи погляди науковців на інноваційні процеси в туризму, можна стверджувати, що успіх функціонування підприємства сфери туризму багато в чому залежить від інноваційного менеджменту. Практичне застосування інновацій в туристичній сфері дозволить не тільки підвищити рівень конкурентоспроможності підприємства, але й оцінити доцільність впровадження нових видів послуг. Практика показує, що найбільш прийнятним варіантом, на сучасному етапі, є використання інформаційних технологій. Запровадження інноваційних технологій у сферу туризму є одним з головних факторів успіху для підприємств цієї сфери, який здійснюється, як правило, на вищому рівні керівництва туристичним підприємством, головною метою якого має бути визначення основних напрямів науково-технічної і виробничої діяльності підприємства. Інноваційні технології управління зумовлюють створення необхідних умов для сталого розвитку підприємств сфери туризму, спрямованих на забезпечення конкурентоспроможності туристичних послуг на рівні міжнародних стандартів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У542.43 р3-253

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж73720 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського