РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000822618<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Трубнікова А. А. 
Розроблення технології безлактозного концентрату маслянки із заданим складом нутрієнтів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / А. А. Трубнікова; Одеська національна академія харчових технологій. - Одеса, 2019. - 23 c. - укp.

Наведено результати досліджень щодо розроблення технології виробництва безлактозного білково-ліпідного концентрату маслянки із заданим складом нутрієнтів (білків, ліпідів, лактози, мінеральних речовин) на основі мембранних процесів видалення лактози та використання отриманого концентрату як основного компоненту при виробництві низьколактозного синбіотичного йогуртового морозива. Визначено фактор концентрування при ультрафільтрації (УФ) маслянки, при якому можливо максимально сконцентрувати білково-ліпідну фракцію маслянки. Досліджено процес діафільтраційного (ДФ) очищення від лактози УФ ретентату маслянки НФ (нанофільтрація) пермеатом, що отриманий нанофільтрацією УФ пермеату маслянки.Результати досліджень використано при розробці методики розрахунку оцінки ефективності процесу діафільтрації. Розроблено спосіб для безперервного одержання безлактозного білково-ліпідного концентрату маслянки й установка для його здійснення, що підтверджено патентами України. Отримано експериментальні дані хімічного складу маслянки та її продуктів УФ, ДФ, НФ. Розроблено технології та технологічні схеми виробництва рідкого та сухого безлактозного білково-ліпідного концентрату маслянки. Обгрунтовано технологічні режими та режими зберігання. Розроблено технологію низьколактозного синбіотичного йогуртового морозива на основі безлактозного концентрату маслянки. Запропоновано нормативну документацію на концентрати білкові молочні безлактозні рідкі та сухі, а також низьколактозне синбіотичне йогуртове морозиво. Проведено промислову апробацію розроблених технологій. Визначено економічний ефект від впровадження розроблених технологій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.09 + Л956-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА443268 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського