РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000822756<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Черевична Н. І. 
Ідентифікація та дегустаційний аналіз смакових товарів (алкогольні напої) : навч. посіб. / Н. І. Черевична, Н. М. Грін, Н. О. Буберенко. - Харків : Мірошниченко О. А., 2023. - 208 c. - Бібліогр.: с. 204-207 - укp.

Розглянуто основні ідентифікаційні критерії та основи дегустації різних видів алкогольних напоїв. Охарактеризовано основні терміни й поняття ідентифікаційної методології та дегустаційного аналізу. Подано класифікацію та сучасний асортимент алкогольних напоїв, визначено особливості й техніку проведення їх дегустації. Наведено загальні відомості про дегустаційний аналіз, види і характер дегустації. Окреслено особливості відбору і навчання дегустаторів та професії сомельє. Увагу приділено психофізіологічним основам дегустаційного аналізу, характеристикам аналізаторної системи людини, органів чуттів та їх властивостям, смаковим відчуттям та їх значенню для дегустаційного аналізу. Описано нюхові відчуття та їхнє значення для дегустаційного аналізу, а також чинники, що впливають на смакові та нюхові відчуття.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873 я73-1 + Л874 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА864533 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського