Писарєв М. Г. Удосконалення технологій переробки сучасних сортів картоплі з отриманням нових напівфабрикатів та консервованих продуктів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.13 / М. Г. Писарєв; Національний університет харчових технологій. - Київ, 2019. - 22 c. - укp.Розроблено інноваційні способи сушіння картоплі із застосуванням комбінованих методів енергопідведення. Досліджено процес сушіння картоплі конвективним, ІЧ-конвективним та НВЧ-конвективним способом. Визначено оптимальні режими сушіння з метою отримання продукції високої якості. Обґрунтовано та досліджено вплив попереднього оброблення картоплі на зміни хімічного складу та якісні показники напівфабрикатів. Запропоновано способи зниження вмісту крохмалю в картоплі для виробництва дієтичних напівфабрикатів. Удосконалено технології отримання сушених, охолоджених, заморожених напівфабрикатів із картоплі, у тому числі, дієтичних. Виконано статистичну обробку даних та отримано рівняння регресії, що адекватне досліджуваному процесу сушіння картоплі, наведено математичну модель, яка дає змогу розрахувати вміст вітаміну С у висушеній картоплі та економічні розрахунки впровадження технології у виробництво. Досліджено можливість використання сушених напівфабрикатів із картоплі у рецептурах консервованих продуктів та кулінарних страв. Впроваджено результати дисертаційного дослідження в навчальному процесі. Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.1 + Л994
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА443047 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|