Шмельцер К. О. Вплив ступеню змішування на якість підготовки вугільних шихт / К. О. Шмельцер, М. В. Кормер, Д. В. Мирошниченко, Є. В. Чупринов // Вісн. Приазов. держ. техн. ун-ту. Сер. Техн. науки. - 2022. - Вип. 45. - С. 48-57. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.В умовах погіршення сировинної бази та неритмічності поставок вугільних концентратів на коксохімічні підприємства при вирішенні проблеми якісної підготовки вугільної шихти для коксування одним з ключових моментів, який необхідно враховувати, є досягнення ступеню змішування вугільної шихти за всіма показниками до 98 - 99 %. За результатами досліджень в умовах КХВ ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" встановлено, що причиною низького ступеню змішування є велика кількість компонентів в шихті, мінливість їх фізико-хімічних показників. Встановлено, що підвищення гомогенності шихти обумовлює збільшення механічної міцності коксу за показником М25 на 2 - 4 %, при цьому стиранність за М10 зменшується на 0,5 %. Рекомендовано здійснювати організоване змішування вугільної шихти за допомогою змішувальних машин. Індекс рубрикатора НБУВ: Л523.012.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69254:Техн.н. Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|