РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000829805<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Bilyk O. 
Effect of complex baking improver on prolonging freshness of bakery products with reduced salt content = Вплив комплексного хлібопекарського поліпшувача на подовження свіжості булочних виробів зі зниженим вмістом солі / O. Bilyk, V. Stabnikov, O. Vasheka, Yu. Bondarenko, O. Kochubei-Lytvynenko // Ukr. Food J. - 2022. - 11, № 4. - С. 601-615. - Бібліогр.: 613 назв. - англ.

Мета дослідження - визначення впливу комплексного хлібопекарського поліпшувача на подовження свіжості булочних виробів зі зниженим вмістом солі згідно з принципами lean-виробництва. Здійснено соціологічні дослідження вимог до якості хлібобулочних виробів. Розроблено рецептуру комплексного хлібопекарського поліпшувача "Мінеральна свіжість +" та встановлено оптимальне дозування. Досліджено вплив розробленого поліпшувача на якість булочних виробів, у рецептурі яких вміст солі становить 0,5 % до маси борошна, та вплив на процеси черствіння виробів під час зберігання. Згідно з соціологічними дослідженнями, для споживачів небажаним є наявність у хлібобулочних виробах інгредієнтів синтетичного походження та швидка втрата ними свіжості. Для задоволення потреб споживачів передбачено застосування lean-виробництва під час виготовлення хлібобулочних виробів, що полягає у зниженні технологічних затрат і втрат за рахунок використання розробленого поліпшувача. Розроблено рецептуру комплексного хлібопекарського поліпшувача "Мінеральна свіжість +", який призначений для інтенсифікації технологічного процесу виробництва, покращання споживчих властивостей і подовження свіжості булочних виробів, у рецептурі яких зменшено вміст солі на 0,5 %. До складу поліпшувача включено харчові добавки, які мають статус GRAS, тобто безпечні. За дозування 2,0 % до маси борошна подовжується тривалість збереження хлібобулочними виробами свіжості. Підтвердженням цього є більший у виробі з поліпшувачем, у порівнянні з контролем, на 65,2 - 75,6 % уміст декстринів, менший підскоринковий шар на 72 год зберігання виробів і зміни в структурі м'якушки, яка складається з вкраплених набухлих і частково клейстеризованих зерен крохмалю, що огорнуті суцільною масою коагульованих білків. Встановлено, що використання розробленого поліпшувача "Мінеральна свіжість +" у виготовленні булочних виробів забезпечує високу задоволеність споживачів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л834-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського