РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000838313<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Двінських Н. В. 
Розробка складу та дослідження властивостей желейних цукерок з додаванням яблучного оцту / Н. В. Двінських, Ю. М. Азаренко, Н. В. Хохленкова, О. С. Калюжная // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2023. - 29, № 3. - С. 168-182. - Бібліогр.: 25 назв. - укp.

Проаналізовано літературні дані щодо застосування натурального яблучного оцту як функціонального компонента у складі продуктів підвищеної харчової цінності. Актуальною є розробка такого функціонального продукту, в якому потужні антиоксидантні, антибактеріальні та інші цінні властивості оцту будуть зберігатися, а можливі побічні ефекти зменшаться або нівелюються зовсім. Проведено обгрунтування складу та досліджено властивості цукерок із натуральним яблучним оцтом. Зразки отримували за технологією: підготовка гелеутворювальної речовини, зокрема, змішування желатину з холодною водою; приготування сиропу з цукрів за 110 <^>oC і охолодження до 40 <^>oC; змішування сиропу з розчином гелеутворювальної речовини; додавання оцту та ароматизатора за 35 <^>oC; відсадка маси у форми й охолодження цукерок. За результатами оцінки технологічних якостей напівфабрикатів і готових цукерок і сенсорного аналізу визначено раціональні співвідношення цукрів, вид і кількість гелеутворювального компонента (желатин, 5 %) для формування пружної нелипкої консистенції, вид і кількість ароматизатора ("Яблуко"), який органічно доповнює запах цукерок. Для оцінки технологічних властивостей досліджено показники: міцність гелю та силу адгезії, однорідність вмісту, час розчинення. Визначено фізико-хімічні показники: рН, кількісний уміст кислоти оцтової, масову частку редукуючих речовин та вологи. За результатами випробувань визначено раціональний склад і спосіб отримання желейних цукерок із лікувально-профілактичними властивостями, що надасть змогу розширити асортимент функціональних продуктів, орієнтованих на дітей, людей похилого віку та прихильників раціонального підходу до здоров'я.



Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського